Jeg er 33 år og uddannet cand.scient. i humanfysiologi fra Københavns Universitet og krops-terapeut fra Totum. I øjeblikket er  jeg i gang med Totums overbygningsuddannelse til Specialiseret Traume Krops-terapeut.

I 2020 flyttede jeg fra Amager til Hillerød, hvor jeg bor med min kæreste og min hund. Vi kom hertil for at bo tættere på naturen.

Om Whilliam

Jeg fik for alvor øjnene op for, hvad kropsterapi kan, da min terapeut engang midt i en session pludselig spurgte mig, hvordan min fødsel havde været.

Udgangspunktet for at jeg var startet hos hende var, at jeg var sygemeldt med stress og havde symptomer på depression og social angst. Men andre ord - jeg var totalt udbrændt, havde ikke lyst til noget, følte ikke jeg kunne noget og havde det både svært med nære relationer og især i større sociale sammenhænge. Siden mine teenageår havde jeg følt at noget var galt med mig, at jeg ikke passede ind, men jeg havde aldrig forstået årsagen eller troet at jeg kunne gøre noget ved det. Det var bare sådan jeg var.

Spørgsmålet om min fødsel satte noget i gang. Hvordan kunne hun vide at der var noget med den? For da hun spurgte kunne jeg jo fortælle hende, at jeg blev født for tidligt, ved kejsersnit, var blå af iltmangel og lå i respirator i et eller flere døgn - væk fra min mor.

Mens jeg fortsatte min egen terapeutiske proces uddannede jeg mig selv til kropsterapeut og jeg blev mere og mere interesseret i tidlige traumer og hvordan de påvirker os i voksenlivet. Jeg fandt ud af, at min fødsel og tiden kort efter kunne forklare mange af mine tunge følelser og problemer, som hvorfor jeg aldrig følte jeg hørte til og hvorfor jeg let blev stresset og deprimeret. Hvorfor jeg vendte alting indad og ikke åbnede rigtigt op for nogen. Jeg havde aldrig forstået, hvorfor jeg havde det som jeg havde, for jeg havde haft en god, tryg og normal barndom.

Nu ved jeg, at tidlige traumer kan skubbe vores system ud af balance, så vi får problemer med at danne relationer, regulere følelser og stress og have adgang til vores energi. Jeg har oplevet på egen krop, hvordan små justeringer, som mine terapeuter har hjulpet mig med at lave, kan gøre en stor forskel, så jeg nu er mere stresstolerant, bedre kan indgå i relationer og generelt føler mig mere energisk og glad. Jeg ved at der findes rigtig mange, som har oplevet lignende traumatiske hændelser tidligt i livet, og det er mit største mål at hjælpe så mange som muligt af dem med at få adgang til deres energi, glæde og formål igen.